Categorii

Uleiuri Cosmetice

Uleiuri Cosmetice

ULEIURI VEGETALE  PURE  CALITATE  100%

Unde si cum sunt obtinute uleiurile vegetale pure? - Sunt extrase din nuci, samburi sau seminte de plante, prin intermediul procedeului de presare la rece. In forma lor originala, ele sunt de obicei, lichide brute, colorate, cu un miros specific, uneori, nu foarte placut. Din acest motiv uleiurile sunt purificate, fara a fi expuse la temperatura, in acest mod sunt eliminate impuritatile nedorite, in timp ce se pastreaza proprietatile valoroase, obtinandu-se astfel uleiuri cosmetice de calitate. 
Important! Verificati daca uleiul pe care il cumparati pentru uz cosmetic, in special ten, par sau unghii, dar si pentru corp, fost purificat si stabilizat. Uleiurile brute, alimentare, nu pot fi absorbite complet la nivevul epidermei, particulele mari din acestea raman la suprafata pielii, pot dilate si incarce porii, lasand luciu si senzatia de ten gras. 

Ce sunt uleiurile vegetale pure? – Ele contin parti grase si non-grase. Partea grasa este un amestec de trigliceride (o molecula a glicerinei si trei molecule de acizi grasi, care pot fi nesaturati sau saturati). Partea non-grasa este cuprinsa in mod normal intre 0.5 - 1.5%, dar in anumite uleiuri aceasta este prezenta intr-o cantitate mai mare. In ciuda continutul sau mic, aceasta parte non-grasa are o compozitie bogata si joaca un rol foarte important in procesele metabolice ale organismului.

De ce este bine sa folosim uleiuri vegetale pure? - Utilizarea frecventa face ca pielea, unghiile si parul  sa devina si sa arate mai sanatoase, cu efecte vizibile pe termen indelungat. Toate principiile active din uleiuri sunt recunoscute de catre organism, unele dintre ele nu pot fi sintetizate in organism fara un aport extern.
Cum pot fi aplicate si utilizate uleiurile vegetale pure? - Direct pe piele, inainte de a aplica o crema de fata, pentru masaj, pentru curatarea fetei, inainte si dupa plaja. Unele uleiuri au   factor de protectie solara, insa toate uleiurile pure ajuta organismul sa raspunda pozitiv la efectele expunerii la soare.
Pentru prepararea mastilor cosmetice, pentru adaugarea in alte produse cosmetice, ca uleiuri de baza in aromaterapie. 
                                                                                                                                                         
Cum accepta pielea uleiurile vegetale pure? - Pielea umana, fiind formata din mai multe straturi, prefera substantele grase in locul apei. Cea mai importanta functie cosmetica a uleiurilor este aceea de a mentine echilibrul hidro-lipidic, de aceea se aplica pe piele o cantitate suficienta de ulei. La prepararea unei masti hranitoare sau in cazul unui masaj, cantitatea necesara de ulei este mai mare, iar excesul poate fi usor indepartat. Cazurile de roseata, iritatie sau reactii alergice sunt foarte rare, daca totusi aveti pielea foarte sensibila sau predispusa la alergii, faceti un test preliminar pe partea anterioara a antebratului sau la incheietura cotului!.

Cum sunt absorbite uleiurile vegetale pure de catre corp ? - Toate ingredientele uleiurilor sunt complet absorbite de catre corp. Ele sunt sursa de acizi grasi poli-nesaturati, un important bio-stimulator pentru diverse procese fiziologice si biochimice. Accelereaza metabolismul celular, imbunatatesc hidratarea, contribuie la formarea de colagen si fibrinogen. Acestea imbunatatesc circulatia locala a sangelui, a limfei si restabilesc hidratarea pielii. Sustin buna functionare a glandelor sebacee, prevenind excesul de sebum si dilatarea porilor. Uleiurile imbunatatesc schimbul termic si respiratia pielii. Acizii grasi mono-nesaturati si saturati sunt importanti pentru sanatatea pielii si a tesutului subcutanat.
Partea non-grasa a uleiurilor vegetale contine fitosteroli, vitamina E, fosfolipide, scualen, antioxidanti, micro si macroelemente si alte substante bio-active, constituind si sustinand o parte importanta a metabolismului.
Pielea reactioneaza la uleiuri in aceeasi maniera ca si la alte substante bio-active. Dupa un timp de utilizare, apare senzatia de "obisnuinta" si pare ca uleiul nu mai are acelasi efect. Prin urmare, este bine ca tipul de ulei folosit sa fie schimbat periodic. In plus, exista cicluri naturale ale corpului care influenteaza gradul de acceptare a uleiului de catre piele in zile diferite ale saptamanii si chiar in momente diferite ale zilei.

Unde sunt utilizate uleiurile vegetale pure? – In aproape toate tipurile de cosmetice. Uleiurile vegetale au devenit un ingredient constant in cosmetica moderna, de inalta calitate. Atunci cand sunt adaugate unui produs, de cele mai multe ori pe eticheta se mentioneaza cuvantul “imbogatit”!

Cum se depoziteaza uleiurile vegetale pure? - Intr-un loc intunecos si racoros (dar nu in frigider!) La 7 o-25oC. La temperaturi sub zero grade se ingroasa (asa-numitul "Efect de stres termic"). Aceasta nu le schimba proprietatile - atunci cand sunt readuse la temperatura ambianta, uleiurile isi revin la starea lor normala. Principalii factori ce determina degradarea sunt insa lumina, aerul si caldura. Prin depozitare necorespunzatoare isi pierd calitatile si rancezesc, fapt detectat usor prin miros sau gust. Este recomandata utilizarea in timp de trei luni de la desigilarea flaconului. Stergeti gatul sticlei dupa fiecare utilizare, in caz contrar, uleiul ramas pe gatul sticlei poate rancezi.

Nota: Uleiurile sunt produse biologice "vii". Din cauza variatiilor sezoniere sau originea geografica diferita a materiilor prime pot exista mici diferente de culoare, densitate si miros intre loturi diferite.
Pentru ca uleiurile sa fie cat mai stabile pe durata  depozitarii, le sunt adaugate antioxidanti naturali: lecitina, extract de rozmarin,vitaminele E si C, care le sporesc efectele benefice si le protejeaza de rancezire. Acestia nu sunt conservanti sintetici!

Nu sunt produse în această categorie.